Hit van de Week // Hit van de Week (41): Tamara Nivillac ft. Dina Medina - Mi Ku Bo

Gepubliceerd op vrijdag 07 oktober 2016

Volgens Tamara Nivillac delen Curaçao en Kaapverdië een geschiedenis. Om deze speciale band onder de aandacht te brengen, heeft Tamara Nivillac het project ‘Cura Meets Cabo’ gelanceerd. Ter gelegenheid hiervan heeft zij samen met Dina Medina de single ‘Mi Ku Bo’ uitgebracht. Het nummer is rustgevend, maar brengt je gelijkertijd in een goede stemming. Daarom is deze lekkere track deze week verkozen tot Hit van de Week bij Radio Brasa!

(c) Tamara Nivillac

Tamara is geen onbekende bij Radio Brasa. Met haar tracks ‘Gosa’ en ‘Runnin’ heeft de Curaçaose al eerder de Hit van de Week gescoord. Na haar papiamentu cover van Adele’s ‘Hello’, die op YouTube te zien is, kreeg ze vooral veel aandacht uit Kaapverdië. De inwoners waren verbaasd over het feit dat ze de taal grotendeels begrepen. Tamara ging op onderzoek uit en kwam zo erachter dat Kaapverdië en Curaçao met elkaar verbonden zijn sinds de slaventijd.

‘Mi Ku Bo’, wat ‘jij en ik’ betekent, is  geïnspireerd op deze ontdekking. Want volgens Tamara zijn jij en ik niet zo verschillend. We zijn broeders en zusters, we zijn één en samen staan we sterker. Zoals we dat van Tamara gewend zijn, is het een relaxt nummer. Je voelt je goed als je er naar luistert. Dat kan ook niet anders, want samen met Dina Medina zingt ze over de saamhorigheid, liefde en broederschap tussen Cura en Cabo. Door de samenwerking met de Kaapverdiaanse zangeres kon de boodschap niet nog duidelijker zijn geweest.

Laat je meenemen door de harmonieuze boodschap en de vrolijke klanken in het nummer; tot volgend week vrijdag hoor je de Hit van de Week ‘Mi Ku Bo’ een aantal keer per dag voorbijkomen bij Radio Brasa. Spread the positive!

Auteur

Priya

(advertentie)