Hit van de Week // Hit van de Week (42): Levi Silvanie - Take Flight

Gepubliceerd op vrijdag 14 oktober 2016

Is het Passenger? Is het de rapper Matisyahu? Ed Sheeran? Of een andere artiest die op dit moment hoog in de Amerikaanse of Engelse hitlijsten staat? Nee, maar het had zomaar gekund! Het is onze eigen Curaçaose Levi Silvanie, die voor het eerst een akoestisch nummer uitbrengt, genaamd ‘Take Flight’. Het nummer gaat over het overstijgen van jezelf. Soms kan je wel een duwtje in de rug gebruiken en daarom draaien we deze week Take Flight extra vaak!

(c) Caribbean Sea Jazz

De 29-jarige Levi is in Willemstad op Curaçao geboren. Van jongs af aan wilde hij al muziek maken, en zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft in de kerk gedrumd, meegespeeld op concerten en opgetreden in lokale muziekcafés. Toen hij pas 12 was, sloot hij zich als vaste drummer aan bij Duo Gleva, een bekende Curaçaose gospelband waar zijn ouders deel van uitmaken. Toch duurde het even voordat hij zelf teksten ging schrijven en ging zingen.

Toen hij 20 jaar werd, vertrok Levi naar Nederland om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hij ging wonen in Den Haag. Grappig om te weten is dat Levi door een uitdaging van zijn docent Engels op de middelbare school ging schrijven en zingen. Gelukkig maar, anders hadden we nu dit Engelstalige nummer van de Curaçaoënaar misschien niet kunnen beluisteren!

Heb je een zware week gehad en wil je naar een motiverend nummer luisteren dat je net dat extra beetje doet geloven in jezelf? Luister dan tot volgend week vrijdag naar de Hit van de Week bij Radio Brasa: Levi Silvanie’s ‘Take Flight’.

Auteur

Priya

(advertentie)