Brasa Nieuws // Uitgaanstip Radio Brasa: La Mambanegra en Elza Soares

Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2017

De temperaturen lopen op en de zomertijd is ingeluid. Maar om de zomer ècht te vieren, heb je muziek nodig. Radio Brasa brengt jou twee uitgaanstips! Wat dacht je van een salsa-avond op zaterdag 24 juni met La Mambanegra? Niet zo een fan van salsa, maar wel van de Braziliaanse samba? Ga dan naar het concert van Elza Soares op dinsdag 27 juni!

(c) Latinnet

De Latijns-Amerikaanse band La Mambanegra wordt gezien als één van de grootste vernieuwers op het gebied van salsa. De band mixt salsa uit de jaren ’70 met funk en urban, maar zorgt voor haar eigen draai aan de muziek. Zo blijft de salsamuziek zich ontwikkelen. De band is ruig en chaotisch, zoals haar Colombiaanse geboortestad Cali, waar salsa in het bloed zit van de bewoners. De energie van La Mambanegra is grenzeloos en de leden zetten de boel op stelten. Op zaterdag 24 juni staat de band in het Lantarenvenster te Rotterdam. Kaarten voor dit concert kun je hier kopen.

Ben je geen salsaliefhebber maar kun je wel genieten van rauwe sambamuziek? De Grande Dame van de sambamuziek, Elza Soares, staat binnenkort op het podium! De muziek van Soares is een uitgesproken stem tegen onrecht en onderdrukking, met betrekking tot ras, geslacht, seksuele voorkeur en klasse. Haar muziekstijl is een vervlechting van avant-garde, rock, noise, jazz, soul, dub, funk en de rijke historie van samba. Ervaar Elza Soares zelf op dinsdag 27 juni in het Lantarenvenster. Kaarten zijn hier te koop.

Auteur

Priya

(advertentie)