Brasa Nieuws // Radio Brasa viert dia da Independência de Cabo Verde

Gepubliceerd op dinsdag 04 juli 2017

Morgen is het 42 jaar geleden dat Kaapverdië haar onafhankelijkheid verkreeg. In Kaapverdië wordt deze vrijheid gevierd met muziek, dansoptredens en parades. Maar ook bij Radio Brasa in Nederland wordt de dia da Independência da Cabo Verde gevierd. Bekendheden zoals Jocelyn Santos, Lena Evora en Melissa Fortes zullen vanaf 13.00 u de studio van Radio Brasa induiken om de dag van vrijheid te vieren.

(c) Pahte.com

Op 05 juli 1975 werd Kaapverdië onafhankelijk van Portugal. De onafhankelijkheidsdag is sindsdien een nationale feestdag in Kaapverdië. Overal in het land worden muziekoptredens georganiseerd, die gepaard gaan met traditionele dansvoorstellingen. Maar ook parades en politieke toespraken staan voorop op deze dag. Vooral op het eiland São Vicente dat zich in het noordwesten van Kaapverdië bevindt, vinden festiviteiten plaats.

Dit jaar vieren we de dia da Independência de Cabo Verde ook bij Radio Brasa. Morgen geven Kaapverdiaanse grootheden in de muziekwereld er live-optredens. Artiesten zoals Carla Nascimento, Jocelyn Santos, Carlos Cardoso, Arlinda Lima, Carlos Conçalves, Lena Evora, Jorge Lizardo, Poliane Veira en Melissa Fortes komen dan langs.

Maar liefst drie uren lang staat Radio Brasa dan in het teken van deze dag van vrijheid voor Kaapverdië. Ook gaat er een grote winactie plaatsvinden! Wil je het gevoel van de onafhankelijkheidsdag van Kaapverdië meekrijgen en weten wat de winactie inhoudt? Luister dan vanaf 13.00 u naar Radio Brasa!

Auteur

Priya

(advertentie)