Brasa Nieuws // Dag 2 van Salonè Della Moda: decadent, chique, maar luchtig

Gepubliceerd op dinsdag 28 oktober 2014

De grande finale van Salonè Della Moda was een enorm succes en smaakt naar meer! Het feit dat de show ietsjes later begon was totaal geen probleem, want de muziek, videobeelden op de muren en de sfeer zorgden ervoor dat amper iemand het door had. De modellen marcheerden sensueel van de roltrappen naar de runway en terug en waren op geen enkel foutje te betrappen.

De eerste show was van die van de Canadese designer Corinne Monique. Corinne’s Angels liepen de sterren van de hemel in door de Caribbean geïnspireerde kledij. Ook was in haar stijl het verre Oosten vertegenwoordigd en waren glitter en glamour een terugkerend thema. De rust die de modellen op de catwalk uitstraalden, compenseerden zij met hun hectische backstage bestaan. Maar, wanneer de choreograaf of de creatief directeur aan het woord waren, was het plots doodstil in de grote, normaal rumoerige backstage-ruimte.

Bij de aanvang van de tweede show, die van RJ Bodywear, stroomde de zaal helemaal vol. Er meldden zich meerdere bekende Nederlanders bij de voor hen gereserveerde stoelen. Waar voorheen de modellen zich stoïcijns over de runway manouvreerden, kwamen ze deze keer uitbundig lachend voorbij wandelen. Dit gaf de sfeer een vrolijk en speels tintje en bracht het zonnetje in huis.

GuiltyPleasure_23102014_SDMDag2AennisRick

Rick Lee en Aennis Eunis na hun gesprekken met Radio Brasa

Ze zeggen dat het zo leuk is als je het zelf maakt, maar het publiek hoefde geen enkele moeite te doen om geamuseerd te worden! Hier werd allemaal voor gezorgd en wat is er nu mooier dan met een drankje en in goed gezelschap van een mooi uitzicht en een fantastische modeshow genieten?

De derde en laatste show was echt de kers op de taart! De collectie van de Koreaans-Amerikaanse ontwerper Rick Lee had als thema ‘Biker Life’ en hij werd daarin bijgestaan door schoenenontwerper Aennis Eunis. De reis van oost naar west en positieve boodschappen stonden centraal in de show. Zo werden er ook verscheidene spreuken op de muur geprojecteerd. De stof was sober en de kleuren waren sereen. Kortom het was decadent, chique, maar luchtig!

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)