Food For Thoughts // Tropische Storm Matthew op weg naar Aruba, Bonaire, Curacao

Gepubliceerd op woensdag 28 september 2016

Vanmiddag is de tropische wave, die al enige tijd op de Atlantische Oceaan lag, uitgegroeid tot een officiële Tropische Storm genaamd Matthew. Op dit moment bevindt de tropische storm zich in de buurt van Barbados. Na passage hiervan trekt de storm verder naar het westen, in de richting van Aruba, Bonaire en Curaçao, die de storm noordelijk gaat passeren.

(c) National Hurricane Center

De verwachting is dat Matthew donderdag en vrijdag voor overlast op de eilanden zorgt. Weliswaar komt de storm niet aan land, maar toch wordt veel wind en neerslag verwacht. Na passage van de eilanden wordt verwacht dat Matthew uitgroeit tot een orkaan, waarna deze koers zet naar Jamaica.

Aruba, Bonaire en Curaçao liggen normaal niet in het risicogebied voor wat betreft tropische stormen en orkanen, maar zo af en toe zwerft er toch één verdwaald rond in dit deel van de Caribische Zee. De laatste keren dat de eilanden last hadden van tropische stormen waren in 2010 (orkaan Tomas) en 2008 (orkaan Omar), die beide veel wind, regen en schade opleverden.

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)