Lifestyle // Nieuwe kabelbaan in Kaapverdië

Gepubliceerd op zondag 08 januari 2017

Er zijn plannen om op het eiland Fogo, dat eind 2014 het tafereel was van een vulkanische uitbarsting, een kabelbaan te bouwen. De gemeenteraden op het eiland zijn al bij elkaar gekomen om het ambitieuze project te bespreken. De route moet lopen van Monte Preto naar Bordeira en Chã das Caldeiras, een toch al toeristische route. Op de route moeten ook een observatorium en een park met zonnepanelen komen.

(c) Oceanpress

Met het oog op economische en toeristische ontwikkelingen kwamen de burgemeesters van verschillende gemeentes op het eiland bij elkaar om het project te bespreken. De kabelbaan gaat 4 stations krijgen, waaronder een station waar landbouwproducten worden opgehaald en waar toeristen uit kunnen stappen om de landbouwgebieden te bezoeken.

Er wordt verwacht dat dit project de toeristische sector een enorme boost zal geven, met zo’n 100.000 extra toeristen per jaar. Ook de horeca, transport- en landbouwsector gaan hier van profiteren en de werkgelegenheid zal toenemen. Op 16 januari zal een technische evaluatie van het project plaatsvinden, waarbij de haalbaarheid en de technische en financiële aspecten nog eens goed tegen het licht worden gehouden. Er wordt nog onderzocht of het financieel haalbaar is om de kabelbaan naar Mosteiros door te trekken. Een andere optie is om een aparte kabelbaan tussen Achada Maurício en Bordeiros te maken, zodat er nog meer mogelijkheden zijn voor toeristen om het eiland te zien.

De eerste kabelbaan in Kaapverdië is in 2015 op het eiland Brava geopend en loopt van Porto de Ferreiros naar Lomba Tantum. De kabelbaan is niet alleen goed voor het toerisme, maar vergemakkelijkt ook het transport van verse vis tussen de twee steden.

Auteur

Talitha

(advertentie)