Lifestyle // Fly Allways sluit haar deuren

Gepubliceerd op zondag 08 januari 2017

Volgens bronnen rondom de eigenaren van Fly Allways Suriname sluit de vliegtuigmaatschappij vanaf 15 januari haar deuren. De maatschappij bestaat amper een jaar: op 10 januari 2016 werd de eerste vlucht gemaakt, naar het binnenland van Suriname. Fly Allways vliegt onder meer op St. Maarten, Barbados en Curaçao.

(c) Dagblad Suriname

De situatie van de vliegtuigmaatschappij is nijpend. Het bedrijf heeft simpelweg geen geld om haar twee vliegtuigen in de lucht te houden. Daarnaast kreeg Fly Allways geen toestemming voor het uitstellen van onderhoudswerkzaamheden van belangrijke onderdelen zoals het landingsgestel, nog een reden om één van de twee vliegtuigen aan de grond te houden. Dit vliegtuig wordt nu voornamelijk gebruikt voor reserveonderdelen voor het vliegtuig dat nog wel vliegt. De dichtstbijzijnde plaats voor een fatsoenlijk onderhoud aan de vliegtuigen is Curaçao, maar boze tongen beweren dat geen van beide vliegtuigen daar ooit voor een onderhoudsbeurt heen is gevlogen.

De maatschappij heeft ook een laag percentage aan boekingen: op vluchten naar Guyana en Barbados zou maar een krappe 30% van de stoelen geboekt zijn. Plannen om naar Haïti te vliegen zijn inmiddels al van tafel geveegd.

Auteur

Talitha

(advertentie)