Lifestyle // Einde kindhuwelijken in Trinidad & Tobago

Gepubliceerd op zaterdag 14 januari 2017

De Trinidadiaanse overheid gaat een eind maken aan de kindhuwelijken, die tot op heden in het Caribische land toegestaan zijn. Er wordt nu druk gesproken over een wet om de huwelijksleeftijd naar 18 te verhogen, waar voor meisjes eerder 12 (moslims), 14 (hindoes) en 16 jaar (orishas) de minimumleeftijd waren.

(c) The Daily Herald

Trinidad heeft een Muslim, Hindu en Orisha Marriage Act, waarin de minimale huwbare leeftijd van de bruid staat vastgesteld. Deze leeftijden komen overeen met de religieuze voorschriften van verschillende bevolkingsgroepen. Volgens advocaat-generaal Faris Al Rawi werden er in 2016 zo’n 3500 kindhuwelijken gesloten. Uit een controle van huwelijksakten bleek dat jonge meisjes van 12 zijn getrouwd met mannen die flink ouder waren. Een van de meisjes was getrouwd met een man van 52. Al Rawi betreurt het dat Trinidad & Tobago een van de 8 landen ter wereld is waar dit nog mogelijk is.

Als de nieuwe wet er komt, zal een huwelijk met een minderjarige strafbaar zijn. Er kan dan een boete van €8000 worden opgelegd, plus 7 jaar celstraf.

Auteur

Talitha

(advertentie)