Muziek // Michelle Williams (Destiny's Child) en Tye Tribett naar Amsterdam voor BimRay Gospelfestival

Gepubliceerd op donderdag 26 november 2015

Hoewel Destiny’s Child al geruime tijd uit elkaar is, heeft dat hun solocarrières geen windeieren gelegd. Michelle Williams heeft zich na de splitsing ontpopt tot een geweldige gospelzangeres en gaat daarmee terug naar haar ‘roots’ als het gaat om muziek. Tijdens het BimRay Gospelfestival Amsterdam komen zij en gospelster Tye Tribett naar Nederland om je regelrecht naar de hemel te zingen. De line-up bestaat verder uit topartiesten van eigen bodem zoals Berget Lewis, Ntjam Rosie, Brandon Delagreantiss, Sharon Kips, Denise Jannah, Sabrina Starke en vele anderen. Zondag 13 december is het zo ver. 

Michelle Williams (c) dekippen.nl

Michelle Williams maakte samen met Beyoncé Knowles en Kelly Rowland deel uit van de R&B girl group Destiny’s Child: één van de best verkopende vrouwengroepen aller tijden, met hits als ‘Survivor’, ‘Say My Name’ en ‘Independent Women’. Nadat de groep een sabbatical nam, begon Michelle aan een solocarrière. Haar mix van R&B, soul, pop en gospel viel in de smaak bij het publiek en bleek niet het enige resultaat van Williams’ grote talent te zijn. Ze speelde een rol in de musical Chicago en vervult de rol van mentor in de reality tv-show ‘Fix My Choir’. Dit jaar zong Michelle op het Witte Huis voor First Lady Michelle Obama. Met ‘Journey To Freedom’ presenteerde ze vorig jaar met succes haar nieuwste gospelalbum met de grote hitsingle ‘Say Yes’. Speciaal voor een live uitvoering van dit nummer tijdens de Stellar Awards kwam Destiny’s Child eenmalig bij elkaar.

Gospelzanger Tye Tribbett (c) dekippen.nl

Gospelzanger Tye Tribbett (c) dekippen.nl

‘De Elvis van de Gospel’ naar Amsterdam
Samen met zijn gospelkoor G.A. (Greater Anointing)  zong de energieke Tye Tribett op de soundtrack van de film Prince of Egypt het nummer ‘Let Go, Let God’. Grote sterren waaronder Gloria Estefan, Stevie Wonder en Luther Vandross stonden hierna voor hem in de rij en maakten allemaal gebruik van Tye Tribett en G.A. als achtergrond zangers. Inmiddels is G.A. gestopt, maar met zijn bijnaam ‘de Elvis van Gospel’ weet Tye de grenzen van het genre gospelmuziek wijd open te breken.

Gospel als onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed
Het BimRay Gospelfestival Amsterdam belooft een uniek evenement te worden met negrospirituals, klassieke en hedendaagse gospels en spannende crossovers met salsa, highlife, soul, R&B, hiphop en opera. Onder de noemer ‘A soulful gospel celebration’ kan het publiek op zondag 13 december van 14:00 tot 22:00 genieten van een veelzijdig programma in de Heineken Music Hall. Het gospelfestival wordt voor de tweede keer georganiseerd door Dutch Gospel Arts Institute (DGAI). DGAI wil met BimRay Festival bijdragen aan de ontwikkeling van de gospelmuziek in Nederland en zet zich in voor de erkenning van dit muziekgenre als onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed. Het beste dat Nederland in huis heeft wordt gepresenteerd door middel van gospelacts en -koren, singer-songwriters en ‘spoken word’ artiesten uit Nederland. Verwacht een fantastische middag én avond met optredens die je ongetwijfeld kippenvel zullen bezorgen.

Voor meer info en kaarten bezoek je www.bimray.nl

Auteur

Charlene

(advertentie)