Muziek // The Wailers treden op in Deventer met opkomende band Roots Rising als supportact

Gepubliceerd op donderdag 17 december 2015

The Wailers stonden jaren direct in verband met Bob Marley en maakten samen met hem bekende hits waaronder ‘Stir It Up’ en ‘Get Up, Stand Up’. In totaal verkochten ze wereldwijd meer dan 250 miljoen albums. Vanuit het reggae collectief BAMBAMBIDDYBONGBONG werd er een optreden van The Wailers bij het Burgerweeshuis in Deventer georganiseerd  op 9 december. Naast de legendarische band stond Roots Rising als 9-koppige reggaeband, die 1,5 jaar geleden ontstond, zelf ook op het podium en lanceerden zij hun nieuwe single ‘Viva La Revolution’. Radio Brasa had de primeur en draaide de single direct na het interview met Fabian Schrijver, de MC/Vocalist van Roots Rising. 

Roots Rising brengt reggae vanuit de de polder (c) roots rising

Als je aan reggae denkt zie je waarschijnlijk direct palmbomen en zanderige stranden voor je. Roots Rising ontstond echter in het oosten van Nederland, maar dat maakte de voorliefde voor reggae en dub hop er niet minder op. “Wij zijn natuurlijk een stel blanke boerenpumels”, vertelt Fabian. “We zijn allemaal op onze eigen manier in aanraking gekomen met muziek en het maken daarvan en uiteindelijk zijn we toch allemaal uitgekomen bij het maken van een beetje soulmusic“, vertelt hij.

The Wailers (c) theo2.co.uk

The Wailers (c) theo2.co.uk

Roots Rising mag het podium delen met The Wailers
Roots Rising werd beïnvloed door voor hen grote helden, waaronder Bob Marley en The Wailers. De muziek die ze maken is een mix van reggae, hip-hop, dub hop, ska en zelfs balkan. De stijlen liggen vooral dichtbij hen. “Het zijn vooral de wereldse klanken waar wij voor vallen”, aldus Fabian. In de zomer van 2016 willen ze vooral meer gaan optreden en komt er wellicht een album uit. Samen met het Burgerweeshuis en BAMBAMBIDDYBONGBONG kregen zij de kans om The Wailers naar Nederland te halen voor een liveoptreden en hier zijn ze erg trots op, vooral omdat zij dan ook zelf optreden én hun single ‘Viva La Revolution’ lanceren. “Goede dingen!” aldus Fabian.

Het nummer ‘Viva La Revolution’ is naast de live-uitzending nog niet beschikbaar maar als je alvast wat muziek wilt beluisteren van Roots Rising klik je hier voor hun Soundcloud.

Auteur

Charlene

(advertentie)