Muziek // 'The Ingredients Of' band vol muzikale ingrediënten

Gepubliceerd op maandag 04 januari 2016

De band The Ingredients Of bestaat iets meer dan een jaar en werd dit jaar 2e tijdens de Music Matter Awards in Rotterdam. In Kayente Music kwamen de leden daarvan niet alleen langs voor een goed gesprek, maar lieten ook live in de studio twee nummers horen. Een daarvan was een cover van Drake’s Hotline Bling en het tweede bleek een door hen geschreven nummer getiteld Black and Bruised. Een diepgaand nummer, dat ook zal staan op de EP die zij volgend jaar uitbrengen.

The Ingredients Of en Kayente Music presentatoren (c) Radio Brasa

The Ingredients Of is bestaat uit Stephen Joseph (zanger), Noam Christo Wallé (gitarist), Justin Sarijoen (drummer), Goran Mrdjan (toetsenist) en Timo Kramp (bassist), manager Eddy Esnat en Iris Badeau. Ze hebben zich een jaar lang gestort op het schrijven van nummers in verschillende genres om zo hun eigen en unieke stijl te creëren. Achter de naam die ze kozen, zit een glasheldere filosofie. Het kost meer dan één ingrediënt om een gerecht te maken en alle bandleden zijn de verschillende ingrediënten van de band die de muziek maken.

Hoe het allemaal begon…
Bandleden Timo en Noam waren bezig met het samenstellen van een nieuwe band. Om nieuwe leden te vinden, plaatsten ze een advertentie op het het Internet. Stephen Joseph, een zanger die net een maand in Nederland woonde om vervolgens te gaan studeren, reageerde al snel. Na een paar maanden schrijven, ging het drietal op zoek naar overige bandleden en kwamen Justin en Goran erbij. De band wordt bijgestaan door manager Eddy en hij zet de puntjes op organisatorisch vlak op de i.

The Ingredients Of LIVE!
Hoewel de groep nog niet erg lang bestaat, zijn ze steeds dichter naar elkaar toe gegroeid. Dit jaar deden ze mee aan de Music Matter Awards en sleepten ze de tweede prijs in de wacht. Een indrukwekkende prestatie voor een band die overwegend bestaat uit studenten. Problemen binnen de groep lossen ze op door eerst even te “jammen” zodat alle energie eruit is. Dat ze voorlopig nergens heen gaan wordt duidelijk zodra je het live optreden hoort [3:54]. The Ingredients Of, is here to stay!

Auteur

Charlene

(advertentie)