Ondernemen // Privilege presents Sheila Sitalsing

Gepubliceerd op dinsdag 31 januari 2017

Op vrijdag 20 januari vond de media-editie van Privilege plaats in het prachtige Timmerhuis in Rotterdam. De hoofdgast was prijswinnend columnist en journalist Sheila Sitalsing. Geboren in Suriname, vertrok ze op haar 17e naar Nederland en sindsdien heeft ze veel successen gekend in de media wereld. Het Privilege-duo Marianne en Marciano ging in gesprek met haar binnen het thema: ‘Media en representatie in een multi-etnische samenleving?!’. 

(c) Radio Brasa

Voordat het interview met Sheila Sitalsing begon, werd Omid Farzami bevraagd. Als oprichter van het jongeren online lifestyle magazine BALLINNN’ heeft hij een unieke benadering tot de media. Marciano vergeleek het magazine met concurrenten als Puna en AXED.NL. Hij vroeg Omid hoe hij zich staande houdt tussen deze giganten. Luister naar het onderstaande fragment om te weten wat Omid’s antwoord was.

Hierna vond het interview met Sheila Sitalsing plaats. Marianne benoemde alles dat Sheila heeft bereikt in Nederland, ondanks dat ze er zelf niet is geboren. Sheila Sitalsing is een gevestigde mediapersoonlijkheid in Nederland. Marianne vroeg haar of ze dan anders wordt behandeld wanneer ze weer in Suriname is. Sheila vertelde dat ze ook in Nederland anders wordt behandeld. Luister naar het onderstaande fragment om Sheila Sitalsing te horen praten over dit probleem.

Vervolgens vroeg Marianne hoe het zit met de representatie van de multi-etnische samenleving in de media. Sheila Sitalsing vertelde dat de media vrij wit is en dat het lastig blijkt voor gevestigde media om een goede representatie te hebben. Luister naar het fragment om te horen welke media-gigant Sheila Sitalsing noemde als voorbeeld.

Na het interview met Sheila Sitalsing kwam ook Omid Farzami erbij zitten op de Privilege-bank en vond de vragenronde plaats. Er kwamen veel vragen vanuit het publiek. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

De volgende editie van Privilege vindt plaats op vrijdag 17 februari in het Nationale-Nederlanden DE Café. Het thema is financiën en de hoofdgast is Michael Kembel. Hij is algemeen directeur van Antaurus vermogensbeheer. Wil je erbij zijn? Meld je hier aan: goo.gl/f62KZo!

Auteur

Priya

(advertentie)