Ondernemen // Privilege presents Aruna Vermeulen

Gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2017

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor Privilege! Ditmaal met als locatie de Rabobank te Rotterdam en hoofdgast Aruna Vermeulen. Zij is algemeen directeur en mede-oprichter van het HipHopHuis in Rotterdam, dat al vijftien jaar lang een tweede thuis is voor jongeren met liefde voor hiphop. Het Privilege-duo Marciano en Marianne gingen in gesprek met haar over cultureel ondernemerschap.

(c) Radio Brasa

Voordat Aruna het HipHopHuis oprichtte, was ze zelf een breakdancer van internationaal niveau. Ze heeft in de jury gezeten bij battles en heeft opgetreden bij de Olympische Spelen. Uiteindelijk richtte ze in 2002 samen met twee collega’s het HipHopHuis op. Met deze ontmoetingsplek voor jongeren bestrijdt zij ongelijkheid. Deze inspanning leverde haar de Laurenspenning op: één van de belangrijkste Rotterdamse onderscheidingen in cultuur en samenleving!

Maar wat zijn de merkwaarden van Aruna Vermeulen volgens Aruna zelf? Is zij een feminist? Wat beleeft zij als vrouw in de hiphopwereld? Is zij nu gepensioneerd als danser? En wat houdt de relatie tussen het HipHopHuis en de gemeente Rotterdam in? Luister hieronder naar het gesprek met Aruna Vermeulen bij Privilege om erachter te komen!

Na het interview met Aruna Vermeulen vond de befaamde vragenronde van Privilege plaats. Het publiek kreeg nu de kans om zelf vragen te stellen aan Aruna, die zij openhartig beantwoordde. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

De volgende editie van Privilege vindt plaats op vrijdag 21 april met als hoofdgast Paul Frissen. Hij is onder andere hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en hij heeft een sterke invloed op het denken en handelen van hoge ambtenaren. Wil je Privilege bijwonen? Meld je hier aan.

Auteur

Priya

(advertentie)