Ondernemen // Paul Frissen, hoe gevaarlijk is de staat?

Gepubliceerd op maandag 24 april 2017

Vorig week vrijdag was het tijd voor een nieuwe editie van Privilege, dit keer in het Timmerhuis. De hoofdgast was Paul Frissen. Hij is onder meer hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. Zijn advies is van groot belang voor hoge ambtenaren en hij kijkt kritische naar de staat binnen de huidige samenleving. Marciano en Marianne van Privilege gingen in gesprek met hem over het thema: “Hoe gevaarlijk is de staat?”.

(c) Radio Brasa

Paul Frissen is ook bestuursvoorzitter van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en hij is lid van het adviesorgaan Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. In 1989 leverde zijn proefschrift ‘Bureaucratische cultuur en informatisering’ hem diverse prijzen op. Hij analyseert de staat en bevraagt de bemoeienis van de overheid. Hier heeft hij ook boeken over geschreven. De invloed van zijn inzichten is zo groot, dat PVV-leider Geert Wilders er vorig jaar niet tegen kon toen Frissen zijn beleid fascistisch noemde.

Marianne startte het gesprek met Paul Frissen. Het gesprek ging over onderwerpen als het welzijn van de staat, het werk van Frissen, het beleid van de PVV, privacy van de samenleving, het onderwijs in Nederland en de bemoeienis van de overheid. Het publiek luisterde vol belangstelling naar de inzichten van Paul Frissen, die hij af en toe met humor maar toch doordringend overbracht. Luister hieronder het gesprek met Paul Frissen bij Privilege terug!

Na het interview met Paul Frissen vond de Q&A plaats. Marciano ging het publiek in en bezoekers konden nu hun eigen vragen stellen aan Frissen. Daarna vond de netwerkborrel plaats, waar nieuwe en trouwe bezoekers van Privilege gebruik van hebben gemaakt.

Op vrijdag 16 juni is de afsluitende editie van Privilege en we pakken groots uit! De hoofdgast is dan Nebahat Albayrak. Zij is thans vicepresident Externe Betrekking bij Shell N.V. en voormalig politicus (staatssecretaris van Justitie en Tweede Kamerlid).

De editie die op 19 mei zou plaatsvinden, is samengevoegd met deze XL editie en komt te vervallen. Zo sluiten we het seizoen op 16 juni af met een knaller!

Meld je alvast aan voor deze editie, dan ben je verzekerd van je plek. Aanmelden voor Privilege kan hier.

Auteur

Priya

(advertentie)