Radio Brasa // Carlos 'Rhythmatic' Rocha: Meester Van De Elementen

Gepubliceerd op vrijdag 26 februari 2016

De hosts van Mass Appeal behandelden het onderwerp ‘B-boy’ en een echte B-boy kon dan natuurlijk niet ontbreken in de studio. Radio Brasa was namelijk in het gezelschap van een echte Hip Hop vedette in de vorm van Carlos Rocha, beter bekend als Rythmatic. Zijn veelzijdigheid heeft ervoor gezorgd dat hij een meester van de elementen is geworden. Zo is hij professioneel danser, DJ én drummer. Maar bovenal één van de grondleggers van de Rotterdamse Hip Hop en B-boy cultuur. 

Rhythmatic (c) Ron Jenner.nl

Het begon allemaal in het Hoogvliet van de jaren 1980. Hier maakte Carlos voor het eerst kennis met Hip Hop door de track ‘Hey You‘ van The Rock Steady Crew. Thuis bij Carlos hadden ze misschien niet veel, maar altijd genoeg, want ze roeiden met de riemen die ze hadden. “We maakten headspins op kartonnen cardboards voor de deur en gingen dansbattles aan met andere crews in de buurt. Zo bouwde je een naam op en gingen mensen over je skills praten”, aldus Carlos. Van het één kwam het ander en hij werd gevraagd door verschillende crews, voor allerlei evenementen en projecten. Zo heeft hij onder andere samen gewerkt met het Scapino Ballet, Conny Janssen Danst, Unique en Brainpower.

Maar de meest imposante naam op zijn CV is toch wel die van The Black Eyed Peas. “Een poosje geleden, (in 1998, red.) was in Amsterdam het Drum Rhythm festival. Daar bleek dat die gasten van The Black Eyed Peas ook old skool dansers zijn. En voor hun show hebben ze altijd een gedeelte van vijf minuten waarin ze allemaal gaan freestylen in een kring. Er was dus geregeld dat ik op dat podium mocht komen en toen mocht ik mijn one minute of fame pakken. Helaas zeiden ze nadat ik m’n Rotterdamse run er uit had gegooid: ‘well, give it up for Carlos from Amsterdam’. Dat moest ik natuurlijk even corrigeren.”

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)