Radio Brasa // Sodade: verlangen naar Kaapverdië

Gepubliceerd op maandag 11 april 2016

In 2015 vierden zowel Kaapverdië als Suriname dat het precies 40 jaar geleden is dat beide landen onafhankelijk werden. Kaapverdië was er iets eerder bij dan Suriname: op 5 juli 1975 was de onafhankelijkheid een feit. Radio Brasa heeft middels een aftelmarathon 40 dagen Kaapverdië gevolgd om te horen, te zien en vooral te beleven hoe Kaapverdiaanse Nederlanders omgaan met het feit dat zij in Nederland wonen, maar hun hart Kaapverdië niet loslaat.

(c) Sodade Festival
Dat ‘Sodade-gevoel’, oftewel heimwee, kwam tijdens 40 dagen Kaapverdië sterk naar voren. In elk interview voelde je bij gasten persoonlijke belevingen en ervaringen. Tegelijkertijd werd duidelijk hoe universeel het verlangen is naar een plek waar je je thuis kunt voelen. Een plek waar je volledig geaccepteerd bent om wie je bent. Een plek waar je je veilig voelt, een plek waar je geen vreemde bent. Het is vooral een gevoel van oneindig verlangen als we het hebben over Sodade. Het verlangen naar een dag waarvan je kan zeggen: dit is thuis, dit is ook mijn wereld.
Zo een plek is het Sodadefestival 2016. Op 4 juni 2016 vindt dit festival voor de eerste maal plaats in De Doelen in Rotterdam. Een festival waarbij het verlangen naar Kaapverdië centraal staat en een mix van bijzondere artiesten en lekker eten het ultieme Kaapverdië-gevoel weergeven. Radio Brasa is supporter van dit event en houd je in de aanloop hiernaartoe op de hoogte. Tickets voor dit festival zijn te krijgen via de website van De Doelen.

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)