Radio Brasa // AskIngemar: Duncan Wielzen en Evelyn Amo zijn inspiratiebronnen

Gepubliceerd op dinsdag 13 september 2016

Dinsdag 6 september jl. heeft Ingemar twee bijzondere gasten ontvangen in haar live show AskIngemar. Met pastor Duncan Wielzen heeft zij het gehad over het openstaan voor elkaars achtergronden. En met singer-songwriter Evelyn Amo had zij een gesprek over de weg naar verzoening. Beide individuen zijn op hun eigen manier een inspiratiebron voor velen.

(c) Radio Brasa

In het eerste uur van AskIngemar ontving Ingemar pastor Duncan Wielzen. Duncan heeft zich verdiept in religies, spirituele stromingen en inheemse tradities. Hij zet zich in voor de internationale organisatie URI (United Religions Initiative). Daarnaast zet Duncan zich in voor Stichting IBS. Deze stichting is onderdeel van URI divisie Europa en heeft onder andere als doel: het bijdragen aan en vergroten van een vreedzame samenleving in Den Haag.

Tijdens het gesprek met Ingemar gaf Duncan heel mooi weer waarom het belangrijk is om respect te hebben voor elkaars religie. Zo vertelde hij met passie wat de moderne mens kan leren van de oeroude wijsheden en kennis van de Indianen. Richting het einde van het gesprek had Duncan het over een moeder in Zuid-Afrika die in staat is geweest om de moordenaar van haar dochter te vergeven.  Met dat voorbeeld geeft Duncan heel goed aan dat de mens zich los kan maken van vooroordelen. Iedereen heeft een achtergrond: een religieuze organisatie, een voetbalclub en een bedrijf hebben allemaal hun eigen verhaal. Volgens Duncan is het belangrijk om open te staan voor elkaars verhalen omdat er meerdere verhalen naast elkaar kunnen bestaan. Zijn advies is om in een conflictsituatie met elkaar in dialoog te gaan en jezelf open te stellen voor de ander.

In het tweede uur van AskIngemar had Ingemar singer-songwriter Evelyn Amo te gast. Evelyn is bekend van de hit ‘Step By Step’, en heeft vele kerken over de hele wereld gezongen.

Zij vertelde Ingemar dat haar pad naar verzoening al op vrij jonge leeftijd begon. Als jong meisje werd zij afgewezen door haar biologische vader, waarna zij zich voor een lange tijd ongewenst en afgewezen voelde. Voordat haar vader stierf, heeft zij hem nog twee keer ontmoet. Deze ontmoetingen waren uiteindelijk zeer waardevol voor Evelyn. Als jong volwassen vrouw kwam zij er achter dat de werkelijkheid heel anders in elkaar zat. Haar vader hield namelijk wel van haar, maar omstandigheden hadden een kloof tussen Evelyn en haar vader veroorzaakt. Die wetenschap maakte veel goed voor Evelyn en daardoor kan zij nu met opgeheven hoofd door het leven. In het kader hiervan liet zij live haar succesnummer ‘Step By Step’ horen. Muziek is voor Evelyn een leidraad geworden in de zoektocht naar God, die een zeer belangrijke rol speelt in haar leven. Zij heeft gekend met God, met haarzelf en met anderen. Verzoening en vergeving gaan voor Evelyn Amo hand in hand.

Heb jij de uitzending gemist? Luister dan hier naar het eerste uur van AskIngemar voor het gesprek met Duncan Wielzen, en hier naar het tweede uur voor het gesprek met Evelyn Amo.

Auteur

Priya

(advertentie)